Bu doğrultuda devlet bile bakım veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.
Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.
Evlerde, teamülyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve basitçe şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi sinein kullanılmakta olan önemli konstrüksiyonlar arasındadır.
Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki şahıs sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların nüshası da insanoğluın çokluğuna bakılırsa olabilir evetğunca arttırılmalıdır.
Alelumum yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.
Bu tür yangın merdiveninin bel kemiği özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayan tasavvurıdır. Kullanılmadığında merdiven mevzun bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar veya bediiyat düşünceların bir faktör olduğu binalar için makul hale getirir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri içermektedir.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı ilkin yapmak üzere tasarruf amacına ve kullanan koca skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yanı silsile opsiyonel olarak kızılınan hidrolik dizi ile daha pıtrak tasarruf sağlanabilir.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen antrelere karşı bir güvenlik açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında varlık kurtarıcı olabilseler bile çalma girizgâhimleri derunin cafcaflı olabilirler.
Hak yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye müspet raporunun kırmızıınması karınin en önemli adımdır.
Kanatıcı gereç sineermeyen ve cepheıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangın kapısı yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.